Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yemek Tarifi
#1
Pandeminin sonlandığı bu dönemlerde hazır yemekler çok talep görmekte. Çoğumuz evde yemek tariflerini bırakmış durumdayız . Şöyle ki ülkemizde yemek kültürü çok gelişmiş durumlarda. Gerek tarihimiz gerek sosyal medya gerekse de medya aracılığı ile birçok [URL="http://www.yemekvetarifleri.com"]yemek tarifi[/URL] bulabilmekteyiz. Aslında yerleşen bu hazır gıda tüketimine ara vermemiz gerekmekte. Sağlık açıcından birçok zararlı etkileri olduğu herkes tarafından bilinmekte olsa da kolaylığı yönünden tercih edilmekte. Bazı sokak lezzetleri dışında evdeki yemekleri yakalamak aslında çok zor oluyor. Fabrikasyon üretime geçildiğinde aynı tadı yakalamak pek mümkün olmuyor. Mesela evde yapılan bir [URL="http://www.yemekvetarifleri.com/biber-dolmasi-tarifi/"]biber dolması tarifi [/URL]ile lokanta veya hazır gıda yapan bir yerde yapılan tarif ile çok fark göreceksiniz. Annelerimizin yaptığı o lezzetli tarifler eminim ki hiç bir şeye değişilmez. Poğaça tarifleri denilince yapılan hep birlikte toplanılan günler geliyor akla. Ama unutulmaması gereken bir tat ise [URL="http://www.yemekvetarifleri.com/karakoy-pogacasi-tarifi/"]karaköy poğaçası[/URL] tarifi . Bir diğer adı ile sokak poğaçası. Karaköy semti İstanbul'un eski tarihi bir liman yeridir. Ticari faaliyetlerin çok yoğun olduğu bir semt. Poğaçaların hızlı bir şekilde hazırlanabilmesi ve taşınabilmesi, bölgedeki işçiler ve tüccarlar için güzel bir kahvaltı seçeneği haline geldi. Yanına sıcak bir çay ve İstanbul'un tertemiz havası Smile ile afiyet olsun diyebiliriz. Evde yapılması çok zahmetli olsa da yapılan emeğe değdi diyebilecek bir lezzet. Poğaça İtalyanca'daki focaccia (maya ve zeytin yağı kullanılarak yapılan özel İtalyan ekmeği) kelimesinden gelen Arnavutça, Bulgarca, Boşnakça, Sırpça, Yunanca'da benzer şekillerde de rastlayabilirsiniz. Bizim ülkemizde ilk kez ne zaman yapıldığı merak edenler için araştırmalarıma göre Osmanlı Saray Mutfağı'nda Sultan 3. Murat döneminde hazırlanmış. Saray mutfağında bahsetmişken mesela çorbalar bir başlangıç yemeği olarak değil aksine ana yemekten sonra tatlıdan önce içilirmiş .Bu bana çok enteresan bir bilgi olarak gelmişti. Farklı kaynaklarda ise yemek arası çorba içildiğinden tekrar yemeğe devam edildiğinden de bahsediliyor. insan o zamanlarda yaşamak istiyor . Osmanlı da hükümdarlar yemeğini tek başına yedikleri söylenir sebebi ise, sadrazam ve vezirler kolay kolay İmparatora ulaşamayacakları görüşünü benimsemesi için olduğu söylenir. Çok farklı yemek kültürlerinden sınırsız sayıda tarif üretilmekte her gün bir başka tarif denenmekte. Yemekvetarifleri ekibi olarak birçok yemek tarifimize ulaşabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun .
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)